klik hier voor openen  Informatie
klik hier voor openen  Over VAM

Projekten in voorbereiding (2019)

Young Women Empowerment Centre (“YWEC”)

In Suriname wil stichting VAM in samenwerking met enkele locale partners, zoals Stichting Sharing the Load, een expertise centrum voor jonge vrouwen met een achterstand realiseren.
Dit project is gericht op de empowerment van jonge vrouwen via beroepsonderwijs m.n. in de agrarische sector en op het gebied van WASH en irrigatie; het is tevens een expertise centrum voor organisaties die zich in dit onderwerp verdiepen.

In dit centrum kunnen vrouwen zeer laagdrempelige vakscholing volgen volgens het concept VrouwenVakscholing in vakgebieden als bijvoorbeeld landbouw en veeteelt. Daarnaast staan trainingen o.a. op het gebied van Animal Waste Management en hygiene in de plannen.

Met PUM werd een overeenkomst getekend voor expert ondersteuning bij het verder vormgeven van het project. Een " scoping" missie vond plaats in oktober 2016. (lopende) fondsaanvragen kunnen daarmee verder worden onderbouwd.

Het project is voorlopig afgeblazen vanwege ontbreken van de noodzakelijke fondsen.

Barefoothydrologists.
Voor meer informatie zie de engels-talige projektinformatie onder de link.

Dit project is gericht op het opleiden van vrouwen tot "barefoot hydrologists" in Afrika.
 De training stelt hen in staat zelf betere keuzes te maken bij het aanboren van grondwater en aanleggen van waterputten. Daarnaast worden zij opgeleid in het onderhouden van de water voorzieningen.

Ook voor dit project wordt nog naar financiering gezocht.

Laatste bewerking: 22 februari 2020 | Pagina uitprinten | Terug | Home